Where are you now - Kapitel 1

Ja här får ni Kapitel 1 :) HOpe you like it ;)



Hastigt sprang jag till skolan, jag kunde inte fatta det, jag var försenad, igen! Jag måste verkligen sluta skriva hela nätterna! Precis som alla andra kvällar hade jag fastnat vid skrivbordet där jag skrev ner olika ackord till nya låtar och sen satte text till dem. Jag hade aldrig varit bra på att sjunga, men jag brydde mig inte så mycket. Musiken var mitt liv och kände jag mig nöjd med en låt så spelade jag in den i min minimala hemgjorda studio och sen redigerade jag rösten så att det för det första inte lät som jag och dessutom så att det lät bättre.

*You got a phone call in so you better pick it up! You got a phone call baby please pick up!* det vibrerade och tjöt ur hela fickan när mobilen ringde. Det var lite synd att jag inte hade hittat någon bra låt att använda som ringsignal, men den här dög tills vidare.

”Hallå?”
svarade jag utan att se på skärmen. Jag hade alltid varit av den klumpigare sorten så det var inte särskilt smart av mig att springa mot skolan samtidigt som jag tittade på mobilen. Det kunde få förödande konsekvenser, det hade jag redan varit med om ett antal gånger och man lär sig ju av sina misstag.

”Deztiny? Var fan är du någonstans? Vi började för en halvtimme sen!”
jag var tvungen att le åt min bästa kompis röst i andra änden. Ellie hjälpte mig alltid i sådana här situationer. Även om hon inte gillade att jag höll på så mycket med musiken. Hon var alltid ärlig och visst tyckte hon om mina melodier, men jag hade aldrig visat henne någon text eller så. Jag hade bara spelat för henne och hon tyckte det var en onödig sysselsättning när man inte ville gå vidare med det. Hon förstod inte riktigt det där med att jag uttryckte mig genom musiken.

”Jag vet! Förlåt! Jag är på väg! Springer precis förbi Stewart’s och är snart runt hörnet också…”
mer hann jag inte innan jag sprang runt hörnet och så klart krockade jag med någon. Jag föll hårt till marken och tappade telefonen. När jag satte mig upp kollade jag in i Christophers ögon.

”Men lilla älsklingen! Varför har du så bråttom för?”
frågade han och tittade på mig med stora ögon innan han hjälpte mig upp. Christopher och jag hade varit tillsammans bra länge nu, sist jag räknade hade det gått elva månader och han kände mig utan och innan.

”Jag är redan sen, Chris! Vi ses sen!”
utbrast och tog upp min mobil från marken. Den hade inte gått sönder, vilken tur. Det var ganska coolt att den fortfarande höll, så många gånger den hade åkt i marken liksom. Chris tog tag i min arm och när jag vände mig mot honom flinade han brett.

”Vad fan är det med dig nu då? Tycker du det är roligt att jag missar skolan? För du är medveten om att det betyder att jag kommer få tillbringa ännu mindre tid med dig!”
påpekade jag surt och han skrattade.

”Älskling vet du vad det är för datum idag?”
frågade han och efter att ha funderat ett tag skakade jag bara på huvudet. Han flinade och kollade sen bakom mig där Ellie stod och skrattade medan hon höll upp en kamera mot mig. Jag stirrade oförstående på henne och sedan började jag gå igenom djupare i huvudet för att försöka lista ut vad det var för dag.

”Dezzie, det är den första april idag! Det är lördag!”
fick hon fram genom sitt sprudlande skratt. Jag suckade och satte mig ner, lutandes mot väggen, Stewart’s garagevägg.

”Nu fick du igen för alla gånger du prankat oss! Det här är så bra! Det ska så upp på YouTube!”
fick Ellie ur sig medan hon tittade på något i kameran, antagligen hela incidenten. Jag började skratta åt henne medan Chris gled ner bredvid mig och tog min hand.

”Så, jag antar att jag förtjänade det?”
frågade jag lugnt. Både Chris och Ellie nickade. Jag ryckte på axlarna. Jag visste mycket väl att jag förtjänade så otroligt mycket mer än bara det här lilla pranket. Så fort jag fick chansen lät jag fantasin flöda och filmade medan jag gjorde något roligt mot någon. Sedan la jag upp det på YouTube. Den senaste tiden hade jag fått ganska många kommentarer och folk som hela tiden gav mig nya idéer. Jag hade även tagit kontakt med Caitlin Beadles och hennes bror, Christian. De ägde i princip YouTube för tillfället när det kom till roliga videor och de var oftast de första som kommenterade mina videor.

”Ellie? Ska vi gå hem till mig och lägga in videon? Du har ju inget konto så jag kan väl lägga upp den på min.”
det var svårt att ta kontakt med henne, hon stod fortfarande och skrattade samtidigt som hon smsade med någon. Antagligen Sky. Han var säkert med på det hela, hon hade i alla fall lånat hans kamera. Jag tog upp en liten sten och kastade den på henne, eftersom att jag var pricksäker träffade jag henne på handen. Hon blängde irriterat upp på mig och jag började skratta.

”Vad vill du Dezzie?”
frågade hon surt. Hon hade hur lätt som helst för att bli tjurig. Men det var en del av hur hon var och jag älskade henne lika mycket i alla fall.

”Ska du, jag och Chris gå hem till mig och ladda upp den där förbaskade videon på min YouTube? För du har inget konto! Du kan väl fråga Sky om han vill följa med? Det finns säkert något roligt vi kan göra!”
hon sken upp under tiden jag pratade. Sedan nickade hon och började gå.




So! Tell me what you thought about it! :)

XoXo

Kommentarer
Postat av: Alice

Heej! Började precis läsa denhär novellen, älskar den redan!! Keep going xD<3

2011-03-03 @ 18:45:56
URL: http://aalicees.blogg.se/
Postat av: Taralddaniella

Lots of great info, keep up the good work!

2011-08-02 @ 09:42:15
URL: http://taralddaniella.blogstie.com
Postat av: Mina

Super bra novell! Nu är det dags för mig att läsa mer!!! :D

2011-08-21 @ 10:27:57
URL: http://justindrewbieberandme.blogg.se/
Postat av: Calla.

Börjar läsa om den igen för typ 20de gången! Man tröttnar ju aldrig! :)

2012-02-24 @ 18:06:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0