Where are you now - Kapitel 36

FÖRRA DELEN:

”Vi måste prata…”
sa han lågt, nästan som om det var något han inte tyckte om, och jag blev stel i hela kroppen. Just de tre orden var något av det läskigaste som gick att säga till mig. Det kunde bara betyda en sak, att någonting hänt.




Jag började kallsvettas och kunde fortfarande inte röra mig en meter. Jag öppnade munnen för att försöka tvinga mig själv att prata, men jag lyckades inte särskilt bra.

”Vad menar du?”
stammade jag fram till slut och jag hörde hur Chris suckade. Det kändes som en evighet hade gått innan han suckade igen och sen pratade.

”Vi tar det när du kommer hem sen. Hörde av Ellie att du kommer hem imorgon? Jag skulle kunna hämta er på flygplatsen. Men du kan väl ringa imorgon innan ni kliver på flyget?”
hörde jag honom säga, men det kändes som om det inte var vad han ville säga från början. Som om han ändrat sig av någon anledning. Jag fick inte fram ett ljud utan stammade bara fram ett ja, sen la han på och jag stod fortfarande med telefonen tryckt mot örat. Efter ett par minuter hade jag återfått kontrollen över mig själv och jag bröt mig fri från där jag stod och jag satte mig ner i soffan bredvid Christian. Killarna satt och spelade, som vanligt, och hade inte märkt att jag stod där.

”Var är Caitlin?”
hörde jag mig själv säga, som om en del av mig själv ville veta, samtidigt som den andra delen av mig inte var det minsta intresserad. Christian ryckte till lite, antagligen för att han inte märkt att jag satt mig bredvid honom.

”Hon är ute i köket och hämtar lite snacks. Vi ska ju se Ghost Ship, har du redan glömt det?”
skrattade han och jag gav honom ett glädjelöst leende tillbaka. Allt jag kunde fundera på vad det var som hade hänt, det var inte likt Christopher att bete sig så, det måste vara någonting allvarligt.

”Okej, jag är tillbaka, sätter ni på filmen?”
hörde jag Caitlin säga till höger om mig när hon kom in i vardagsrummet med famnen full av snacks och två stora Coca Cola flaskor. Hon ställde ner allting på bordet och drog fram sex stycken plastmuggar ur fickan som hon sen delade ut. Alla hade olika färger, antagligen så att vi lättare skulle hålla reda på dem. Caitlin tog en rosa, gav mig en lila, Christian fick en grön, Ryan en gul, Chaz en blå och Justin fick den röda.

”Gjorde du det där med mening Caitlin?”
hörde jag hur Justin muttrade från den ena fåtöljen. Jag reste mig upp och satte mig i den andra, det blev så trångt i soffan med fem personer och jag trivdes i den högra fåtöljen, den var bekväm och man satt i en bra vinkel.

”Vi kan byta om du vill.”
sa jag och erbjöd mig och kasta över muggen till honom. Han log lite mot mig men skakade på huvudet. Jag ryckte på axlarna och vände blicken framåt, då Christian gått och stoppat i filmen i Dvd:n. När han fått igång den och reklamen börjat reste jag mig upp och släckte lamporna så att det blev mörkare, då skulle det bli läskigare.

”Hey, Christian, du är medveten om att den här är barnförbjuden va?”
hörde jag Caitlin säga följt av mutter från Christian’s sida.

”Jag tror att jag sätter mig emellan er två, annars blir det nog inte mycket tv-tittande för er del.”
hörde jag Chaz säga och jag skrattade åt honom, det var inte ofta han sa ifrån, så det gick knappt att ta på allvar. Sedan satt vi tysta och såg på filmen. Jag hade inga problem med att se skräckisar, och den här visste jag inte ens om den räknades in i den kategorin. Den var ganska intressant, men den var inte läskig. Den var komplicerad och det var först i slutet som man förstod allting. När filmen var slut vände jag mig mot de andra och det var en rolig syn. Justin satt normalt i fåtöljen, men de fyra i soffan satt hopslingrade och de såg nästan livrädda ut. Caitlin tittade upp mot mig och log lite snabbt innan hon sneglade på killarna.

”Nästa film eller?”
fick jag fram mellan skratten och reste mig upp ur fåtöljen för att plocka mellan de andra filmerna jag hyrt. Det fanns tre stycken att välja på.

”Vad vill ni se?”
frågade jag utan att se på dem medan jag läste på baksidan till filmerna.

”Vad har du för filmer då?”
frågade Justin och när jag sneglade mot honom log han mot mig, som han brukade göra. Det var inget brett leende, det var snarare ett litet leende, som om det ryckte i mungiporna bara. Det var sött.

”Vi har Titanic, Van Helsing och Gilbert Grape…”
svarade jag och log mot dem. De såg ut att fundera en stund och jag väntade tålmodigt på deras svar.

”Vilken ser du helst?”
frågade Caitlin efter en stund då de inte kunde komma överrens om vilken vi skulle se.

”Jag ser helst Van Helsing!”
svarade jag snabbt och log fånigt mot dem. Caitlin såg på mig flinade sen, hon visste precis varför.

”Okej, vad handlar den om då? Är den bra?”
frågade Ryan och jag vände blicken mot honom.

”Jag har sett den säkert tusen gånger, den är sjukt bra. Däremot är det svårt att förklara vad den handlar om. Vet du inte vem Van Helsing är? Eller var?”
frågade jag och Ryan skakade på huvudet. Jag vände blicken mot Chaz och Christian, som också skakade på huvudet. Jag rynkade ihop ögonbrynen innan jag slutligen vände mig mot Justin som såg lite förvirrad ut.

”Jag har inte sett filmen, men jag vet vad Van Helsing var.”
svarade han innan han hällde upp lite Cola i sitt glas. Jag suckade djupt, de hade verkligen missat något.

”Van Helsing var en monsterjägare och han… Äsch, ni får se på filmen istället! Jag lovar, den är skitbra! Dessutom är min babe med i den!”
sa jag glatt och satte in skivan i Dvd:n.

”Vem är din babe?”
hörde jag Chaz fråga bakom mig. Jag vände mig om och log mot honom innan jag vände mig mot tv:n igen där menyn kommit upp och min babe stod med ett bländande uttryck, som vanligt. Jag slängde mig ner i fåtöljen och la mig tillrätta.

”Det där är min babe, lika het som vanligt!”
svarade jag uppspelt och tryckte mig genom menyn för att få igång filmen.

”Vem är det? Jag tycker inte han ser så fantastisk ut, ganska vanlig faktiskt.”
hörde jag hur Chaz muttrade och jag vände mig mot honom med höjda ögonbryn. Jag pausade snabbt filmen.

”Vet du inte vem det är?”
utbrast jag och stirrade på honom. Han skakade på huvudet medan han mötte min blick. Jag trodde jag skulle smälla av.

”Det är ju Hugh Jackman!”
förklarade jag, som om det var världens självklaraste sak, vilket det också var för mig. Jag väntade på att Chaz skulle haja till och veta vem det var jag pratade om, men den reaktionen kom aldrig.

”Jösses! Har ni bott i en förseglad skokartong eller?”
frågade jag och jag hörde hur både Justin och Caitlin började skratta.

”Ja jag tror faktiskt dem har det. De är så otroligt dåliga på manliga kändisar så du anar inte.”
svarade Justin och jag såg i ögonvrån att han log mot mig. Jag kunde fortfarande inte förstå hur någon inte kunde veta vem Hugh Jackman var. Han var ju liksom den underbaraste och den störste av de alla.

”Snälla säg att ni skojar med mig!”
kved jag och såg hur de skakade på sina huvuden. Jag slängde en blick på Caitlin som såg lika förvånad ut som jag gjorde.

”Ledsen, men jag tror inte dem vet vem han är.”
hörde jag Caitlin säga och jag var tvungen att blinka två-tre gånger innan jag återfick talförmågan.

”Nästa blir väl att ni säger att ni inte ens vet vem Viggo Mortensen är!”
slängde jag ur mig i ett försök i att skämta medan jag log lite överseende mot dem. Mitt leende försvann dock fort, då jag insåg att Chaz och Ryan fortfarande såg på mig som om jag pratade om vem som helst. Christian visste dock vem jag pratade om, det syntes i hans ansikte. Justin visste det också, men det var väl inte så konstigt, han hade större koll än jag på kändisar.

”Så ni vet inte vem han är heller?”
stammade jag fram och såg hur de sakta skakade på huvudena. Jag visste inte om jag skulle gråta eller skratta. De hade verkligen bott i en skokartong.


Förlåt, inte världens bästa del, men man måste ju ha såna här tråkiga kapitel för att lysa upp de fantastiska kapitlen mer! ;)

Kan det vara sant? Vet dem inte vem Hugh Jackman är?
I min sits skulle det kännas konstigt, men hur är det med er?
Vet ni vem han är?
Vad tycker ni om honom?

Och när det gäller Viggo Mortensen?
Vet ni vem det är? Vad tycker ni om honom?

Framför allt, vem gillar ni bäst av herrarna? ;) Mr. Jackman eller Mr. Mortensen? ;)

Aja, back to the story kanske! ^^
Vad tycker ni om kapitlet?
Det blev en lång del, men det är ni värda!
Jag ska börja skriva mer nu, så ni får minst en del till idag, för att visa att jag är tillbaka <3

Glöm inte kommentera! Och svara på mina frågor!

XoXo

Kommentarer
Postat av: Anonym

meeeeeer :D

2011-03-19 @ 17:38:26
Postat av: Anonym

ingen aning om vem någon av dom är.

HAHAHA x')

2011-03-19 @ 18:55:02
URL: http://josefindaahl.blogg.se/
Postat av: carro

haha hade kände inte till någon av dem :O jag googlade hugh jackman..

2011-03-19 @ 19:10:05
Postat av: Maddis

haha xD VISSTE INTE VEM NÅN AV DOM VAR :D hahahah xD

2011-03-20 @ 00:28:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0